Logo Kometikk Laboratoriet

FAQ

Har dere internasjonal frakt?

Nei, vi har tatt et standpunkt om bare å selge i Norge. Det er ikke fornuftig å følge den gamle distribusjonsmodellen. Det øker prisen på produktene og forurenser unødvendig mye å sende produkter ut igjen av Norge. Da ønsker vi heller å bidra ved å selge oppskriftene våre til lokale Parfymører som kan lage sine versjoner av våre produkter lokalt. 

Hva er forskjellen på Artisan, Niche og Indie?

Artisan

Dette er kategorien vi befinner oss i, og er svært stolte av. Det betyr at alle produktene er laget for hånd og at produksjonen er in-house. Større Indie brand batcher og fyller flaskene eksternt, noe som tar de ut av denne kategorien. 

Niche

Vi er en nisje, som betyr at vi er spesialisert innenfor et helt spesifikt segment som er å håndlage kosmetikkprodukter. Fortrinnsvis parfymer. 

Indie Brand

Dette betyr bare at det er parfymøren som også er eieren av selskapet og merkevaren. 

Hvorfor er dere et bedre klimavalg enn andre?

Den store forskjellen er at vi klimakompenserer forsendelsene våre. I tillegg til dette har vi pante- og refillordning på forpakningen vår. 

 

I 2021 vil vi veie alle materialer og klimakompensere for materialbruk i produksjonen vår, ved hjelp av "GHG Protocol Standard"  

 

Vi forsøker å påvirke våre underleverandører til å ta ansvar for sine utslipp, da det kun er de som har oversikt over sin egen produksjon og kan estimere egne utslipp.

Idag er det enda ikke noen system for hvem som skal ta ansvar for hvilket utslipp. Ei heller mulighet for å "shoppe rundt" etter råmaterialer basert på fotavtrykk. Vi må derfor ta ansvar for det vi kan ta ansvar for, og håper dette setter en standard for andre. 

Er produktene deres naturlige?

Det enkle svaret er ja.

 

Vi kjøper ikke markedspropaganda som noen "All Natural" brands fører om "Fri for kjemikalier" "Fri for slaggstoffer" "Fri for konserveringsmidler" osv. Vi vet at alt rundt oss er molekyler og kjemi. Hele verden er bygget opp av kjemi. Det er det naturlig. Om et molekyl er laget av naturen eller av mennesker betyr ikke så mye. Det som betyr noe er fotavtrykket den ingrediensen har på verden. 

 

Naturlig betyr alltid at et landområde har blitt brukt og dyreliv har gått tapt for å plante én form for biologi. Bunnlinjen er at alt forbruk har konsekvenser. Vår jobb er å finne produkter med minst mulig konsekvens

Frakt, retur og reklamasjon.

Alt om dette kan du lese på egne sider her.

  • Instagram
  • Twitter
  • Facebook
  • YouTube