top of page
Logo Kosmetikk Laboratoriet

- en tryggere framtid, nå!

Endringer i grenseverdier for Vitamin A / Retinol i kosmetikkI EU har Scientific Committee on Consumer Safety (SCCS) vurdert bruk av Vitamin A i kosmetikk og konkludert med at Vitamin A er trygt når det brukes som en ingrediens i kroppslotioner opptil en maksimal konsentrasjon på 0,05% retinol ekvivalent, og i håndkrem/ansiktskrem, leave-on (annet enn kroppslotioner) og rinse-off produkter opptil en maksimal konsentrasjon på 0,3% retinol ekvivalent​​.


Fristene for gjennomføringen av disse reglene er som følger: 18 måneder for å sørge for at alle nye produkter i markedet er overensstemt med reglene (Q2 2025) og 36 måneder for å fjerne produkter som ikke er i overensstemmelse (Q4 2026).


Dette vil føre til behov for reformulering av produkter for mange merker. En jobb vi i Kosmetikk Laboratoriet kan bistå med. Trenger du hjelp kontakt oss gjerne her.


Globalt finnes det ulike regler:

  • Australia: Begrenser Vitamin A til 1% w/w i kosmetiske produkter.

  • ASEAN: Følger lignende retningslinjer som EU.

  • Canada: Begrenser bruken til 1% w/w retinol/RE, 1.15% w/w retinyl acetate og 1.83% w/w retinyl palmitate.

  • Kina: Ingen spesifikk regulering, men sikkerhetsgrenser fra andre land bør observeres.

  • Japan og Sør-Korea: Ingen spesifikk regulering, men sikkerhetsgrenser fra andre land anbefales.

  • USA: Anbefaler å opprettholde bruken på 1% w/w eller mindre​​.


I tillegg er det verdt å merke seg at noen former for Vitamin A, som tretinoin og retinoic acid, er forbudt i kosmetiske produkter på verdensbasis på grunn av deres irriterende egenskaper og mistenkte teratogene effekter. Disse stoffene er kun tillatt i farmasøytiske eller terapeutiske produkter under resept​​.


Reguleringen rundt kosmetiske produkter og ingredienser som Vitamin A varierer sterkt mellom regioner, noe som kan påvirke internasjonal handel og produktutvikling i bransjen. Det er viktig for produsenter og merkevarer å være oppdaterte på de nyeste reguleringene i de ulike markedene for å sikre at deres produkter er sikre og i overensstemmelse med lokale krav​​.


38 visninger

Commentaires


bottom of page